Herkullisia makuja ja savottatunnelmaa

Savottakahvila Möhkön Manta

Möhkön Mantam logo

Savottakahvila Möhkön Manta

Savottakahvila Möhkön Manta toimii kesäkahvilana ainutlaatuisessa ympäristössä, vanhassa laivassa, savottalaisten asuntoproomussa. Möhkön kylässä, Möhkö ruukin alueella sijaitsevasta Mantan kesäkahvilasta löydät kahvin ja teen seuraksi makoisat  oman keittiön suolaiset ja makeat kahvileivät. 

Savottakahvila Möhkön Manta on tunnettu kahvileivistään. Makean nälkä talttuu Mantan keittiön herkuilla, joista suurin osa valmistetaan Mantan omassa keittiössä, paikan päällä. Makusi mukaan voit valita joko suolaista tai makeaa syötävää, tai miksi et maistaisi molempia?

Makeista kahvileivistä kestosuosikkeja ovat omenapiirakka vaniljakastikkeella, Mantan Piikojen pahe, Laiskan piian kakku, Herrojen herkku tai Suklaahurma. Suolaisista huikopaloista löytyvät muun muassa Rapparin reilu, Sällin Särvin, Emännän Evässämpylä tai Nälänsiirtäjä. Kahvilatuotteiden valikoima vaihtelee päivittäin.

Kahvileipiä ja muita herkkuja voit tilata myös oman kahvipöydän iloksi tai juhlien valmistelun helpotukseksi. Teemme tilauksesta myös erilaisia täytekakkuja ja juustokakkuja asiakkaan toiveiden mukaan. Varmistaaksesi tuotteiden saatavuuden, tee tilaus hyvissä ajoin. 

Kahvilatuotteiden lisäksi Mantalla on myynnissä lahjatavaroita, sekä paikallisten käsityöläisten ja yrittäjien tuotteita, sekä lahjatavaroita tuliaiseksi itselle tai lahjaksi ystävälle. Terävässä päässä, eli entisessä työnjohtajan toimistohuoneessa sijaitsee pieni kirppis, jonka kätköistä voi tehdä mielenkiintoisia löytöjä. Meiltä voit myös ostaa luvat Möhkönkoskien virkistyskalastusalueelle jos mielesi tekee mennä koittamaan kalaonnea virtaavaan veteen.

Asiakaspaikkoja Mantan sisätiloissa on 50. Kesäisin käytössä on myös rantakota ja usein kesäteatteriaikaan myös Luppokahvila-teltta. Maksuvälineinä Mantassa käy käteinen ja pankkikortti. 

Manta on alunperäiseltä käyttötarkoitukseltaan asuntoproomu, eli uiva savottakämppä. Kahvistelun lomassa Mantalla voi tutustua laivan historiaan ja siihen millaista oli elämä uitoissa ja savoitoilla.

Aukioloajat

Savottakahvila Möhkön Mantan väki kiittää kaikkia kauden 2021 vieraita. Manta on tältä kaudelta sulkenut ovensa ja laitettu jo talviteloille, mutta Mantan Majatalo ja Mantan Luontopalvelut palvelee asiakkaita vuoden ympäri. Tavataan Mantalla taas kesällä 2022!

Savottakahvila Möhkön Manta on avoinna 2022

1.-31.5. pe-su klo 12-18.

1.6.-31.7. päivittäin klo 10-18.

1.-31.8. päivittäin klo 12-18.

Mantan Majatalo ja Mantan Luontopalvelut toimivat tilauksesta ympäri vuoden.

Koronaepidemia voi vaikuttaa kaikkeen toimintaamme, joten seuraa ilmoittelua ja tarvittaessa varmista palveluidemme saatavuus.

Teatterin väliaikatarjoilut

Kauttamme järjestyvät helposti väliaikatarjoilut Teatteri Möhkön näytöksien yhteyteen. Kauniin Veeran kahvihetki pitää sisällään makeaa ja Savotan Sannin huikopala suolaista kahvileipää. Tai ehkäpä maistat molempia?

Lue lisää

Manta -laivan historia

Möhkön Manta on 1955-56 Enso Gutzeitin rakennuttama asuntoproomu, joka on toiminut kesäkahvilana Möhkön kylässä 1980-luvun alkupuolelta asti. Minkälaisia tarinoita Mantan seinät kertoisivatkaan, jos ne osaisivat puhua?

Lue lisää
Kalastajia Möhkönkoskilla

Kalastusluvat Möhkönkoskille 2022

Möhkönkoskien kuohuihin istutetaan vuosittain kirjolohta. Helposti tavoitetavissa oleva virkistyskalastuskoski on mitä mainioin paikka kokeilla kalaonnea. Mantalta saat ostetuksi kalastusluvat Möhkönkoskien virkistyskalastusalueelle. 

Lue lisää

Tervetuloa nauttimaan herkuista ja aidosta tunnelmasta!