Mantan Luontopalveluiden aktiviteettien symbolit

Mantan Luontopalvelut

Mantan Luontopalvelut tarjoaa aitoihin kokemuksiin ja yhdessä tekemiseen pohjautuvia luontopalveluja Ilomantsissa, Möhkön kylässä. Yrityksemme tukikohtana toimii Möhkössä sijaitseva Mantan Majatalo, mutta toiminta-alueenamme on koko Ilomantsi, sekä useat luontomatkailukohteet ympäri Suomea.

Toimintamme kulmakiviä ovat turvallisuus ja asiakaslähtöinen palvelu. Haluamme palveluidemme kautta tarjota kaikille tasavertaisen mahdollisuuden aitoon luonnon kokemiseen. Palveluihimme kuuluvat erilaiset täydenpalvelun luontoretket, -lomat ja kurssit sekä virkistyspäiväkokonaisuudet, joiden kesto vaihtelee muutaman tunnin lähialueretkestä viikon mittaisiin lomakokonaisuuksiin.

Palveluidemme sisältö rakentuu yhdessä tekemisestä ja osallistumisesta. Teemme yhdessä aitoja luontotoimintoja, joita ovat muun muassa kalastus, sienestys, marjastus, vaellukset, vesillä liikkuminen, maastoyöpymiset ja maastoruokailut.

Toimintamme tavoitteena on tarjota voimaannuttavia, arjesta hetkeksi irrottavia luontokokemuksia ja tarjota asiakkaillemme mahdollisuus luontoherkkyyden lisääntymiseen ja oman luontosuhteen löytymiseen.

Erityisryhmille toteutettavissa palveluissa teemme tiivistä yhteistyötä monien eri valtakunnallisten liittojen ja järjestöjen kanssa.

Ilomantsin alueella käytössämme on luontotukikohta Nuorajärven erämaisen kauniissa Jänissaaressa. Kesäisin siirtymiset tapahtuvat vesiteitse tasapohjaisella ponttonialuksella tai vaikkapa meloen. Talvella moottorikelkan reestä maisemia ihaillen, hiihtäen tai lumikengillä reippaillen.

Palvelujemme sisältöä

 • Aito eräelämä ja arjesta irtaantuminen
 • Voimavarojen etsiminen luonnosta
 • Erätaidot
 • Maastomajoittumiset
 • Kalastus onginnasta nuottaukseen
 • Luonnonantimien hyödyntäminen eräruokien valmistuksessa
 • Lumikenkä- ja moottorikelkan rekiretket
 • Jokiveneretket ja maisemaristeilyt
 • Melonta ja muu vesillä liikkuminen
 • Maastoruokailut
 • Virkistyspäivät ja tiimikisailut
 • Metsämieli harjoitteet

Talviajan ohjelmat

Haluatko kokea hankien hohdetta ja talven taikaa? Tule mukaan retkille me ja nauti talvisen luonnon suomistamahdollisuuksista. Hiihdä, potkukelkkaile, kokeile kalaonnea pilkkien tai vain nauti eräelämästä. 

Lue lisää

Kesä- ja syysajan ohjelmat

Miltä tuntuu sammalmatto jalkojen alla? Entä miltä kuulostaa laineen liplatus jokiveneen laitaa vasten? Tule mukaan Vaeltaen vesille -retkelle tai haasta koko ryhmä hiljentämään vauhtia ja osallistumaan Slow Triathloniin.

Lue lisää

Luovuttaa ja hyvinvointia luonnosta

Mitä syntyy, kun yhdistetäämn luonto ja luovuus? Syntyy käsillä tekemistä, iloa ja valoa, hyvää mieltä ja mielenrauhaa. Täydenpalvelun ohjelmissamme voit keskittyä olennaiseen, antaa itsellesi aikaa, luvan harrastaa ja nauttia.

Lue lisää

Maastoruokailut

Mitä kätkeytyykään metsän siimekseen? Kota tulisijoineen, siellä höyryävä kahvipannu nokisine kylkineen. Lähdetään yhdessä retkelle ja nautitaan hyvästä ruuasta tunnelmallisesti tulien äärellä.

Lue lisää
Leirikoululaisia savottalaisina Idän leirikoulussa

Idän leirikoulu

Idän leirikoulu tarjoaa palveluitaan Ilomantsissa Pohjois-Karjalassa. Leirikoulujemme perustana on viihtyisä majoitus, maistuva ruoka ja monipuolinen paikallisiin vahvuuksiin pohjautuva toiminnallinen ohjelmakattaus.

Lue lisää

Jänissaareen luontotukikohta

Nuorajärven Jänissaaressa, 10 kilometrin päässä Möhköstä sijaitsee Mantan Luontopalveluiden luontotukikohta. Retkiemme suojaisassa taukopaikassa on hyvä viipyä vaikka yön yli, kuunnella tuulen laulua saaren vanhoissa puissa.

Lue lisää

Mantan Luontopalvelut on Metsähallituksen luontopalvelujen yhteistyökumppani

Olemme Metsähallituksen kumppanuusyritys ja olemme sitoutuneet noudattamaan kestävän luontomatkailun periaatteita. Tämä näkyy toiminnassamme ja kerromme, tiedotamme ja ohjeistamme myös asiakkaitamme toimimaan niin, että luonto kiittää. Näin kannamme vastuumme siitä, että luonto voi hyvin ja tarjoaa meille kaikille tulevaisuudessakin mahdollisuuden virkistäytymiseen.

Tutustu täältä Metsähallituksen kestävän matkailun periaatteisiin.

Jänissaaren kodassa on hyvä oloutua viettämään leppoisaa eräelämää. Sen tietää myös reissukoiramme Uljas.