Jos metsään haluat mennä nyt...

Maastoruokailut

Luonnonhelmassa eväätkin maistuvat paremmilta...

Kuvittele ilmassa leijuva tuoksu kun lohi kypsyy nuotiotulen loimussa laudassaan ja kasvikset valmistuvat ritilän päällä kuin itsestään. Jälkiruoaksi saat käteesi höyryävän kahvikupin, joka on juuri kaadettu nokipannusta ja mitä herkkuja muurinpohjapannulta valmistuukaan? Pelkkä ajatus saa veden herahtamaan kielelle. 

Mantan Luontopalvelut toteuttaa erilaisia maastoruokailu makkaranpaistosta ja tikkupullan paistamisesta aina juhlaviin maastopitoihin. Maastoruokailut tarjoavat loistavan vaihtoehdon tehdä asioita rutiineista poiketen. Miksipä et joskus kokoustaisi ulkosalla ja nauttisi päälle päätteeksi ruokailupalveluista luonnon helmassa?

Keittopata nuotiolla Jänissaaren luontotukikohdassa

Maastoruokailut tärkeänä osana retkiämme

Maistuvat eväät ovat tärkeä osa retkiämme. Evästauolla on hyvä pysähtyä hetkeksi nauttimaan pöydän antimista ja samalla vaihtaa kuulumisia kanssakulkijan kanssa. Kukapa sitä nyt tyhjin vatsoin jaksaisi retkeillä?

Elämyksellinen pitopalvelu luontoympäristössä

Mantan Luontopalveluiden uudet tuotteet hankkeessa kehitämme palveluidemme sisältöä myös maastoruokailujen osalta. Tarkoitus on luoda erähenkinen pitopalvelukokonaisuus, jonka toteutukseen vieraamme pääsevät mukaan.

Makkaranpaistoa ja tikkupullia

Makkaranpaistoa ja tikkupullia

Perinteistä ei tingitä! Perinteiset retkiruoat maistuvat monille ja niinpä emme unohda myöskään makkaranpaistoa, emmekä tikkupullia. Nämä herkut maistuvat monille, mutta ovat etenkin pienten retkeläisten mieleen.

Luonnonantimia hyödyntäen, yhdessä tehden

Usein osana retkiemme ohjelmaa on aito tekeminen kuten kalastus, sienestys ja marjasta. Luonnosta löydetyt ja kerätyt antimet hyödynnetään ruuaksi tuoreeltaan ja niistä saadaankin maistuva lisä tarjottaviin. Itse ongittu tai pilkitty ahven maistuu aina makoisalle ja jos Ahti on ollut anteliaalla tuulella riittää saalista jaettavaksi koko ryhmällekin.

Ikiaikaiset hongat kertovat tarinoitaan, kun tuuli leikkii niiden oksissa. Taivaan kirjovat syttyvät tähdet. Nuotio luo valoa hämärtyvään iltaan.